Geld voor Portugese kwekers in strijd tegen Xylella

  De Portugese overheid stelt €2 miljoen beschikbaar aan kwekers voor het nemen van preventieve maat­regelen ter voorkoming van Xylella. Aanleiding hiervoor zijn recente vondsten van Xylella op een kwekerij en openbaar groen in Portugal.

  Kwekers in Portugal kunnen een tegemoetkoming krijgen in de kosten van het nemen van preventieve maatregelen tegen Xylella. De overheid doet dit in het kader van ’preventie van natuurrampen en rampen’. De Portugese overheid noemt de aanwezigheid van Xylella op het Portugese grondgebied een risico voor bedrijven met plantensoorten die vatbaar zijn voor deze bacterie. Bedrijven kunnen tot een bedrag van €80.000,- vergoed krijgen voor onder andere maatregelen in de strijd tegen vectoren die voor verspreiding van de bacterie zorgen.

  Tot bij consument

  Een deel van de planten uit de Portugese partij waarin Xylella is aangetroffen heeft zijn weg via Nederland naar klanten in Denemarken gevonden. Daar zouden planten tot op consumentenniveau zijn verkocht.

  Lees het volledige nieuwsbericht in De Boomkwekerij editie 18, deze ligt 3 september op de mat. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties