Gerard Metz, mede-grondlegger FM Group, overleden

Gerard Metz, een van de founding fathers van FM Group, is onverwachts op 72-jarige leeftijd is overleden. Dat meldt communicatiebureau purple-wire in een persbericht. ‘Gerard was een pionier, originele denker, logistieke innovator en oer-ondernemer. Met zijn talenten en energie heeft hij een fundamentele bijdrage geleverd aan wat FM Group anno 2020 is.’

Eind jaren zeventig begon Gerard Metz met het leveren van snijbloemen aan bloemenwinkels in Antwerpen. Gerard opereerde vanaf de toenmalige Bloemenveiling Westland. Midden jaren tachtig verliep de handel in Antwerpen moeizamer en richtte hij het vizier op Parijs, waar hij direct – zonder tussenkomst van de lokale groothandel -snijbloemen en potplanten leverde aan bloemisten.

Op 3 juli 2009 fuseren Fleura en Metz om de marktpositie van de vakhandel in Europa en Noord-Amerika te versterken. De verbinding FleuraMetz transformeert zich in 2020 tot FM Group: een netwerk dat duizenden producenten, bloemisten, importeurs, exporteurs, tuincentra, retailers en e-tailers met elkaar verbindt.

Mensen die een blijk van medeleven willen delen met de familie, kunnen een bericht sturen naar press@fmgroup.fm.

Bron: purple-wire

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties