Gerecycled folie Broekhof genomineerd voor Innovatie Award 2022

Recy-100 folie van Broekhof is genomineerd voor de HortiContact Innovatie Award 2022. Dit is dinsdag 12 april bekendgemaakt. Het folie is gemaakt van oude bloemen- en plantenhoezen, bloemenfolie en krimpfolie dat rondom pallets en karren zit.

Al dit plastic afval wordt ingezameld bij bloemverwerkers (middels de CircularBag) door heel Europa en teruggebracht via de Nederlandse veilingen naar Kras Recycling. Circular Plastics maakt vervolgens nieuw folie, waarvan Broekhof nieuwe bloemenhoezen maakt. De hoes waarin 100% gerecycled folie wordt gebruikt, heet ‘Recy-100’ en is verkrijgbaar in diverse maten. Daarnaast heeft de groothandel de Recy Kraft Look hoes ontwikkeld, waarvan de achterzijde gemaakt is van Recy-100 folie met een kraft-look. Een andere ontwikkeling zijn de nieuwe Recy 40 hoezen en vellen, die voor 40% zijn gemaakt van het plastic afval dat verzameld is via de Nederlandse veilingen. Ook zijn nieuwe Recy-hoezen in ontwikkeling met prints.

Uitreiking awards

De uiteindelijke winnaar van de HortiContact Innovatie Award wordt op dinsdagmiddag 10 mei bekendgemaakt op HortiContact. Broekhof presenteert daar in de stand ook de Recy-verpakkingen.

Bron en foto: Broekhof

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties