Gerecyclede kunststof bloemenbox in juni op de markt

In juni nemen drie bloemen- en plantengroothandels de Eco Flowerbox/FECT in gebruik. Circular Plastics heeft deze gebruikersvriendelijke meermalige bloemenbox ontwikkeld met gerecyclede grondstoffen. Volgens de producent heeft de box een levenscyclus van zeven jaar.

Heemskerk Flowers, Van der Plas Flowers and Plants BV en Celdomy hebben samen met Circular Plastics de Eco Flowerbox/FECT ontwikkeld. Johan Thans, directeur Circular Plastics: ‘Wij zijn heel enthousiast dat deze grote spelers in de sierteeltbranche voor onze duurzame oplossing hebben gekozen. Naast alle technische hoogstandjes van de Flowerbox is het nu ook mogelijk om de zijkanten in de huisstijlkleur te laten produceren.’ De box is speciaal ontworpen voor efficiënt transport op Deense karren en is volgens de producenten ideaal voor het verpakken van bloemen en planten. Hij is gemaakt van 100% gerecyclede kunststof dat afkomstig is uit de sierteelt. Aan het eind van de bruikbare cyclus wordt de box gerecycled om er een nieuwe van te maken.

Circular Plastics stimuleert het hergebruik van kunststof grondstoffen- en producten binnen een gesloten kringloop. Door een Europees dekkend systeem van inzamelen en het gebruik van moderne technieken wordt het continu recyclen en hergebruiken van kunststof in een gesloten kringloop gegarandeerd. Om dit grootschalig aan te pakken werkt het bedrijf samen met partners.

Bron en beeld: Circulair Plastics

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties