Bloem en Blad Bloemen en planten Geslaagde Meet & Greet met exoten bij Waterdrinker

Geslaagde Meet & Greet met exoten bij Waterdrinker

0

Bijna 200 telers van anthurium, cymbidium, gloriosa en strelitzia gaven met hun bloemen de Meet & Greet in het Waterdrinker Green Trade Center het gewenste sfeertje rond het thema ‘Exotic Christmas’. Een geslaagde happening.

Initiatiefnemer Royal FloraHolland zocht de samenwerking met Stichting Promotie Anthurium, Dobbe Flowers en Waterdrinker om telers, inkopers, bloemisten en marketeers van exportbedrijven bijeen te brengen voor de Meet & Greet ‘Exotic Christmas’ in het Waterdrinker Green Trade Center. De bloemen kwamen van de productgroepen snijorchidee, snijanthurium en exoten. De boodschap: Deze exotisch ogende bloemen zijn perfect als kerstproduct in te zetten.

Woensdag 28 november werden ook rondleidingen gegeven door Patrick Dobbe van Dobbe Flowers. Designbureau House of Tholen demonstreerde hun Flower Constellations, een messing cirkel (a €18,50) als hulpmiddel om zelf bloemen te schikken op basis van het aantal en de positie van de sterren in een sterrenbeeld. Arrangeur Pia Klatt trok de aandacht met haar kleurrijke kerstarrangementen op tafel, waarvan diverse foto’s al tijdens de bijeenkomst online gedeeld werden.

De betrokkenen spreken van een geslaagde middag. „Telers, handelaren en bloemisten gingen daadwerkelijk met elkaar in gesprek over het vak en wat ze voor elkaar kunnen betekenen”, aldus Manon Poot, productmanager bij Royal FloraHolland.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar