Gestileerde romantiek in Japanse tuin

Arrangeurs Dennis Kneepkens en Mick Stubbe van Design Studio DK in Amsterdam, hebben onlangs een kunstinstallatie mogen maken voor in de Japanse tuin Yuushien in Shimane in Japan. De opdracht was de ontwerpen onderdeel te laten zien van het park, maar ze mochten ook jong en fris zijn. Het resultaat: gestileerde romantiek met veel gedroogde materialen.

Dennis en Mick staan bekend om hun romantische tuinige stijl. Speciaal voor het park Yuushien in Shimane, Japan, besloot het duo echter om deze stijl in een nieuw jasje te gieten. De reden? De designers wilden de rust en orde van de Japanse tuin graag terug laten komen in hun werk. Bovendien was het een mooi moment om te experimenteren met nieuwe ideeën. Het resultaat was gestileerde romantiek: de signatuur van de designers is terug te vinden in de materiaal- en kleurkeuzes en  de Japanse invloed in de kunstzinnige composities.

Samenhang

De reeks van ontwerpen die het DK duo creëerde, was te vinden door het gehele park. Daarom creëerden zij samenhang tussen alle designs. Zo zijn dezelfde materialen gebruikt in verschillende ontwerpen op verschillende manieren. Niet alleen zorgde dit voor synergie, maar het liet de bezoeker bovendien verschillende mogelijkheden met materialen zien.

Lokale materialen

De aanvraag voor een expositie ontstond toen Dennis en Mick eerder dit jaar in Japan in warenhuis Mitsukoshi een demonstratie gaven met droge takken afkomstig uit het Yuushien-park. De eigenaars van de tuin waren blij verrast door de keuze voor materialen die normaliter worden gezien als afval en raakten nieuwsgierig naar meer. Vandaar ook in de expositie het gebruik van droge takken in de ’flower cloud’ buiten. Daarnaast plukten de designers een deel van de materialen gewoon in de lokale velden. Zo gaven de korenachtige grassen het werk nog een extra dimensie.

Bron: Design duo Dennis Kneepkens en Mick Stubbe | Foto’s: Yuichi Kayano en Mick Stubbe

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties