Glanzend de feestdagen in

Twaalf Belgische topbloemisten en –arrangeurs zijn aan de slag gegaan met kerstbloemwerk met Anthurium. In opdracht van de promotiecommissie Snijanthurium maakten ze bloemwerk met minimaal twee variëteiten in drie trends.

De meeste deelnemers vonden het best lastig om de bloem goed te verwerken. Onder leiding van arrangeur Jan Deridder ging het een stuk beter. Bloemisten zijn geneigd om Anthurium helemaal centraal te zetten in een boeket. Dat is logisch, want het is een opvallende verschijning maar dat beperkt ze ook in de toepassing. Tijdens de workshop kregen ze praktische tips, waardoor ze meer mogelijkheden zagen voor de verwerking van de bloem.

Drie trends
De drie trends waarmee de deelnemers aan de slag gingen waren: White world of wonder, Magic of mystery en Connected by Nature.
Bij White world of wonder versterkt de subtiele, natuurlijke glans van Anthurium de sprookjesachtige sfeer van wit kerstbloemwerk. Subtiel, winters en tegelijkertijd op-en-top kerst.
Bij Magic of mystery geef je met dieprode Anthurium je kerstbloemwerk een mysterieuze, dramatische uitstraling. Leef je lekker uit met veren en gouden accessoires. Hoe meer spektakel, hoe beter.
Bij Connected by nature staat natuurlijk kerstbloemwerk – met bessen, takken en dennenappels – centraal. Het krijgt een extra dimensie door de toevoeging van Anthurium. De vorm, kleur en glans van deze bloemen werken licht vervreemdend. Daar blijf je naar kijken.

Bron en foto’s: ConceptFactory

Werk van Angelo Giuffrida in de trend White world of wonder.

Detail uit het werk van Angelo Giuffrida.

Boeket van Arnauld Delheille in de trend Magic of mystery.

Detail uit het boeket van Arnauld Delheille.

Boeket van Jan Deridder in de trend Connected by nature.

Detail uit het werk van Jan Deridder.

Boeket van Sören Van Laer in de trend Connected by nature.

Detail uit het boeket van Sören Van Laer.