Greennest Gallery opent in Utrecht

  Onderzoeken tonen aan dat planten een positieve invloed op het werkklimaat hebben en de concentratie en creativiteit van medewerkers verhogen. LTO Glaskracht heeft samen met SIGN de Greennest Gallery ontwikkeld in Utrecht, zodat de stad de mogelijkheden van de glastuinbouw kan ervaren. De Gallery opent op 24 juni in de Botanische Tuin Utrecht.

  Greennest Gallery communiceert de waarden van groen aan de hand van zeven thema’s:

  Breathe: planten reinigen de lucht.

  Humidify: veel binnenruimtes hebben een te lage luchtvochtigheid in de winter; plantsystemen kunnen dat verhelpen.

  Easy: voor mensen zonder groene vingers en bedrijven zijn er makkelijke planten en systemen die de verzorging vereenvoudigen.

  Acoustic: comfortverhoging door het dempen van spraak.

  Relax: mooie planten die geluk, productiviteit en creativiteit bevorderen.

  Smart space solutions: oplossingen voor plekken waar de ruimte beperkt is, zoals in kantoren, scholen en instellingen: groene wanden, levende plantenschilderijen, hang-systemen.

  Grow: urban farming-systemen om stedelingen in contact met voedsel te brengen.

  Innovatieve groene toepassingen

  De Greennest Gallery toont innovatieve groene toepassingen voor uiteenlopende doelgroepen. Zo vind je er groene wanden voor luchtreiniging en educatie voor basisscholen. Voor restaurants zijn er groene akoestische oplossingen, groene wanden en groeisystemen voor kiemplanten. Voor kantoren zijn er oplossingen voor luchtreiniging & smart space solutions. Voor consumenten zijn er speciale planten voor ontspanning, schone lucht en luchtbevochtiging. En (landschaps)architecten kunnen inspiratie opdoen op het gebied van integraal ontwerpen van gebouwen en hun omgeving met groen.

  Bron: LTO Glaskracht Nederland | Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties