‘Groen Doen in de Klas!’ wil nog meer leerlingen bereiken

Ruim 76.000 basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 hebben het afgelopen jaar gewerkt met het lesprogramma ‘Groen Doen in de Klas!’. De leerkrachten waardeerden het lesprogramma gemiddeld met een 7,9. Het resultaat overtreft de verwachtingen en daarom is het bestuur van de stichting ‘op zoek naar sponsoren om de leerlijn verder te kunnen uitbreiden naar de groepen 7 en 8 en 3 en 4.

‘Groen Doen in de Klas!’ is ontwikkeld door Flower Factor en Young Crowds met als doel kinderen te enthousiasmeren voor bloemen, planten en de groene sector als geheel. Bovengenoemde cijfers laten zien dat er belangstelling is voor lesmateriaal over de bloemen- en plantensector. Beide organisaties werken momenteel daarom achter de schermen hard aan een uitbreiding. Het bestuur is gemoeid met het rondkrijgen van de subsidiering voor een vervolg van het project. De uitbreiding van het lesprogramma naar de groepen 7 en 8 staat als eerste op de planning, gevolgd door de groepen 3 en 4.

Inmiddels hebben vele bloemisten door het hele land zich gemeld bij ‘Groen Doen in de Klas!’ om gastlessen in de klas te verzorgen. Daarmee wordt groen ook fysiek in het klaslokaal gebracht. Via een ‘winkelkiezer’ kunnen scholen een deelnemende bloemist in de buurt vinden.

Bron en foto: FlowerFactor/Groen Doen in de Klas

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties