Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Groene buitengevel momenteel aangebracht bij World Hort Center

  Groene buitengevel momenteel aangebracht bij World Hort Center

  0

  Deze week wordt de groene buitengevel aangebracht bij het World Horti Center. En dit is niet het enige duurzaam hoogstandje dat in het mondiaal kennis- en innovatiecentrum van de grond komt. Het wordt toekomstbestendig gebouwd met respect voor mens en milieu.

  Het gebouw staat bol van de duurzame toepassingen. Zo is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen als aluminium en recyclebaar dubbel glas en bestaat het dak uit zeer isolerend stegdoppelplaat. Naast de isolerende werking van stegdoppelplaat, reduceert het ook voor 40% aan licht en warmte van buitenaf, waardoor het in de zomer een aangename temperatuur blijft. Ook is het gebouw voorzien van vloerverwarming- en koeling die aangesloten zijn op een warmtepomp die voornamelijk gaat draaien op de 150.000 Watt van de zonnepanelen.

  Voor het telen van de gewassen in de onderzoeksafdelingen wordt hemelwater gebruikt. Klimaat gestuurde ventilatieramen zorgen voor natuurlijke ventilatie en in combinatie met schermdoek kan optimaal gebruik worden gemaakt van de weersinvloeden. De aanleg van de vier kilometer diepe aardwarmtebron Trias Westland aan de nabij gelegen Lange Broekweg zorgt in de toekomst voor de energievoorziening van het pand.

  Half augustus wordt het pand opgeleverd en nemen de deelnemende partijen hun intrek in het centrum. Vanaf dat moment biedt het World Horti Center diensten op het gebied van educatie, onderzoek en presentatie voor iedereen uit de internationale glastuinbouwsector.

  In de Bloemisterij van aanstaande vrijdag, 16 juni, staat een uitgebreid interview met Peet van Adrichem, ’bouwheer’ van World Hort Center.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar