Groenvoorziening gaat gebukt onder schaarste

  Hoveniers en groenvoorzieners hebben echt last van de schaarste aan bepaalde grondstoffen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête. Ruim de helft van de ondernemers in deze branche geeft aan in enige of ernstige mate hinder te ondervinden van de schaarste van verschillende materialen.

  Hoveniers en groenvoorzieners geven aan dat er vooral tekorten zijn aan bestratingsmateriaal, hout en sommige soorten plantmateriaal. Gevolg van de schaarste is in sommige gevallen een stijging van de prijs. Dat maakt het afgeven van offertes lastig.

  Ook het feit dat soms niet geleverd kan worden wat een klant graag wil, stuit soms op onbegrip en levert in de dagelijkse praktijk dus problemen op voor de ondernemers. De schaarste aan materialen is overigens niet het enige tekort dan de groene sector hard raakt: ook het tekort aan vakbekwaam personeel laat zijn sporen na.

  Jaarlijkse enquête
  Hortipoint, uitgever van Tuin en Landschap, houdt elk jaar een enquête onder lezers over hun vooruitzichten voor het komende jaar en enkele actuele thema’s. Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête 2021 is nu digitaal beschikbaar en geeft inzicht in hoe uw collega’s denken over de nabije toekomst, hoe zij omgaan met het personeelstekort en wat de gevolgen zijn van de schaarste aan grondstoffen.

  Maar het geeft u ook de kans te lezen hoe deze thema’s in andere sectoren spelen. Zo zien de boomkwekers de schaarste – ook van bomen en tuinplanten – juist als een kans. Klik hier om naar het digitale magazine Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête 2021 te gaan.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties