Den Haag sluit zich aan bij project Slimme Kluis

De gemeente Den Haag heeft zich aangesloten bij Slimme Kluis. Dit project stimuleert winkeliers en horecaondernemers om de veiligheid rondom hun contante geldstroom te verhogen door gebruik te maken van een ‘slimme kluis’.

Zo’n kluis voorkomt dat medewerkers met contant geld over straat naar de bank moeten. Ondernemers kunnen met een subsidie van de gemeente kennismaken met deze nieuwe en veilige oplossing. De Invito-winkel van Peter van den Hurk is de eerste Haagse winkel die subsidie ontvangt voor het aanschaffen van zo’n slimme kluis. De ondernemer is er enthousiast over. ‘Veiligheid is voor mij het belangrijkste voordeel. Mijn medewerkers hoeven niet meer met het geld over straat. En voor mij als ondernemer is het een administratieve verlichting. De kluis telt het gestorte geld en biedt zo inzicht in mijn dagelijkse omzet. Immers een dag later staat het op de bankrekening.’ Van den Hurk is zo tevreden dat hij de slimme kluis ook in zijn andere winkels gaat installeren.

Halfjaar subsidie

Het project is een samenwerking van de gemeente Den Haag, Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen en het Ministerie van Veiligheid. Deelnemende ondernemers krijgen het eerste halfjaar subsidie van de gemeente zodat ze tegen gereduceerd tarief kennismaken met deze dienstverlening. Zij maken gebruik van een zogenaamde slimme kluis CAS in combinatie met waardetransport uitgevoerd door G4S. In de kluis kan op ieder moment de inhoud van de kassa worden gestort. Het apparaat telt automatisch elk biljet, controleert het op echtheid en schrijft het dagelijks bij op de bankrekening van de ondernemer. Als de kluis bijna vol is, haalt G4S de inhoud op.

Ondernemers die zich willen aanmelden voor het project, kunnen dat doen via www.safe-express.nl/slimmer-met-contant/den-haag.

Bron: Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen | Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties