Handelsvoorman Jan van den Bos overleden

  Jan van den Bos, voormalig voorzitter van de Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), is vorige week woensdag na een kort ziekbed overleden. Dit is maandag 17 juli, op de dag van de afscheidsbijeenkomst, bekendgemaakt.

  Van den Bos is 22 jaar bestuurder geweest bij de VGB, waarvan 15 jaar als voorzitter. In 2002 werd hij opgevolgd door Herman de Boon. Bij dit zijn vertrek destijds werd hij door Cees Veerman, de toenmalige minister van Landbouw, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ook kreeg hij de gouden speld en het erelidmaatschap van de VGB.

  Van den Bos had zitting in de directie van het bedrijf Bos Brothers, met zowel een groenten- als bloementak. In talrijke organen vertegenwoordigde hij de VGB en dus de groothandel, zoals PT, Bloemenbureau Holland, Stichting Vakinformatie Siergewassen, Algemeen Groothandels Verbond en vervoersorganisatie EVO. Hij was was tevens jarenlang voorzitter van boomkwekerijbeurs Plantarium. Van den Bos is 77 jaar geworden.

  Bron en foto: VGB/Vakblad voor de Bloemisterij

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties