Honderdjarige CNB is Koninklijk

CNB heeft donderdagavond 10 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig het predicaat Koninklijk ontvangen. Loco-burgemeester Kees van der Zwet verraste de aanwezigen met deze boodschap, de officiële overhandiging vindt op een later moment plaats.

Directeur Leo van Leeuwen: ‘Wanneer een bedrijf een leeftijd bereikt van 100 jaar is dat een geweldige prestatie. Ik ben dan ook trots op alle medewerkers van toen en nu die hebben bijgedragen aan het in goede gezondheid bereiken van deze leeftijd. Het Predicaat Koninklijk ervaren we dan ook als een kroon op ons werk en een stimulans voor de toekomst.’

Op 16 januari 1919 werd de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland opgericht. Vijf jaar later, op 21 november 1924, was de oprichting van Coöperatieve Veilingvereeniging  Hollands Bloembollen Genootschap (HBG) een feit. Door een fusie van HBG en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland in 1975 is CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) ontstaan.

 

Bron en foto: CNB

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties