Hoorzitting ‘barometer’ verschoven naar juni

De hoorzitting over de herziening van het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist is van mei verplaatst naar donderdag 20 juni. SMK heeft, na evaluatie van de huidige criteria, en in overleg met de begeleidingscommissie voorstellen opgesteld voor de herziening van het schema.

Voordat het College van Deskundigen agro/food plantaardig deze criteria definitief vaststelt, organiseert SMK een openbare hoorzitting waar belangstellenden hun reactie kunnen geven op de conceptcriteria. De inbreng van deze hoorzitting wordt meegewogen bij het definitief vaststellen van het certificatieschema Barometer Duurzame Bloemist.

Aandachtspunten herziening

De volgende aandachtspunten komen tijdens de hoorzitting onder meer aan de orde:

  • Ambitieverhoging, door stimuleren van meer inkoop van bepaalde keurmerken. Dit betreft het uitfaseren van MPS-A en extra inkoop van keurmerken die kritieke gewasbeschermingsmiddelen niet toestaan (biologisch, On the way to PlanetProof en MPS-A Natural Protected).
  • Nieuwe eis voor transport met auto’s met een schonere motor.
  • Nieuwe keuzemaatregel voor duurzamer steekschuim. Deze maatregel wordt op termijn verplicht.
  • Aanpassing van het criterium over het gebruik van verf, glitters en wax door bloemisten.

De hoorzitting vindt plaats op: donderdag 20 juni van 10:00 tot 11:30 uur bij SMK, Bezuidenhoutseweg 105 in Den Haag. Aanmelden kan per e-mail (smk@smk.nl) of door het antwoordformulier in te vullen.

Bron: SMK | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties