De Boomkwekerij Teelt Hortensia meest gekozen tot beste noviteit

  Hortensia meest gekozen tot beste noviteit

  0

  Met de winnaar van afgelopen Plantarium erbij heeft Hydrangea totaal vijf keer de noviteitenkeuring gewonnen.

  Nadat Hydrangea Lady Mata Hari was uitgeroepen tot beste noviteit van Plantarium 2017, reageerden velen op de vakbeurs met ’alweer een hortensia’.

  Ronald Houtman, secretaris van de keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC), krijgt wel vaker opmerkingen dat Hydrangea wel vaak wint, net als Astilbe en Clematis. Daarom houdt hij een lijstje bij van de beste noviteiten.

  Drie Clematis en drie Rosa winnaar

  Hydrangea behaalde vijf keer de hoofdprijs. Clematis drie keer, Rosa drie keer, Astilbe twee keer en ook Campsis twee keer.

  Deze plantengeslachten hebben tot nu toe eenmaal de noviteitenkeuring gewonnen: Acer, Agastache, Albizia, Buddleja, Chasmanthium, Cotinus, Dicentra, Fragaria, Heuchera, Skimmia, Verbascum en Viburnum.

  „Hydrangea is inderdaad de meest gekozen beste noviteit”, aldus Houtman. „Maar het lijkt enigszins vertekend omdat deze vooral in de afgelopen tien jaar geweest zijn.”

  Foto: Arno Engels

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar