Hovius en Pingen beoogd commissaris Royal FloraHolland

  De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland draagt tijdens de Algemene Ledenvergadering op 6 december a.s. mevrouw Linda Hovius en de heer Kees Pingen voor als respectievelijk extern commissaris en lid-commissaris van Royal FloraHolland.

  Op 6 december zullen Mariëlle Ammerlaan en Joris Elstgeest afscheid nemen als commissarissen van Royal FloraHolland. Eerder dit jaar heeft Caroline Princen al laten weten zich niet herkiesbaar te stellen omdat haar commissariaat niet meer te combineren was met haar andere werkzaamheden.

  Linda Hovius is onafhankelijk boardroom consultant. Daarvoor was zij founding partner van Aberkyn, een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in leiderschap en organisatietransformatie. Eerder was Hovius lange tijd verbonden aan McKinsey & Company. Linda Hovius wordt tevens voorzitter van de remuneratie commissie.

  Kees Pingen is mede-eigenaar en algemeen directeur van Smit Kwekerijen uit Sappemeer. Smit Kwekerijen kweekt al meer dan 30 jaar een grote diversiteit aan planten die verzameld en uitgekozen worden op plekken over de hele wereld. Met meer dan 160.000 m2 en meer dan 200 medewerkers is Smit Kwekerijen één van de toonaangevende kwekerijen in Europa.

  Jack Goossens: „Linda en Kees brengen beiden kennis en ervaring die een welkome aanvulling zijn binnen de RvC. Onze coöperatie en onze hele sector zitten midden in een transformatie. Dat merken we dagelijks in onze bedrijven en we lezen het in de pers. Met name de expertise van Linda op transformatiegebied zal van grote toegevoegde waarde zijn. Kees is niet mede-eigenaar van Smit Kwekerijen. Hij brengt ook jarenlange ervaring op het gebied van import, logistiek, sales en retail met zich mee. Zowel van binnen, als buiten de sierteeltsector. Een niet alledaagse combinatie met een grote meerwaarde.”

  Nog één vacature blijft in de RvC oningevuld, hetgeen een bewuste keuze is. Jack Goossens „Met de instelling van de nieuwe ledenraad per 1 januari verandert de structuur van de top van Royal FloraHolland. Hierdoor ontstaat een natuurlijk moment voor de RvC om samen met de directie en ledenraad opnieuw over de rolinvulling, samenstelling, zittingstermijn en dergelijke van de RvC te spreken. Dit kan er toe leiden dat er een aanscherping zal komen van het profiel van de RvC. Daarom is er voor gekozen de vacature vooralsnog aan te houden.”

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties