Hugo

De eerste keer is op Vlieland. Het is een zwoele dag als ik me laat verleiden door Hugo. De lucht is blauw, het terras gezellig. Daar staat Hugo opeens voor mijn neus: charmant, fris, overweldigend.

Ik ben verkocht. Mijn man vindt het prima. Hij neemt een biertje en gunt mij ook een pleziertje. Ik waan mij op een tropisch eiland. Een mooie, gespierde, zwarte man wuift mij koelte toe met een palmblad.
Hugo is een frisse, koele cocktail met Prosecco, munt en vlierbloesemlimonade. Heb je wel eens vlierbloesems geroken? Zo smaken ze ook. Ik ben er echt fan van. Je kunt vlierbloesems ook meebakken in flensjes, of frituren. Heerlijk met een klein beetje poedersuiker. Vier de vlier!
Bloemen eten betekent eigenlijk eetbare, smaakvolle bloemen arrangeren in en op mooie gerechten op je bord. Ik zag dat in 1990 voor het eerst in Japan, bij een diner als afsluiting van een cursus bloemschikken. Zo stijlvol.
Wij bloemisten zijn verleiders van nature. Wil jij je klanten ook verleiden met eetbare bloemen? Ik wil Hugo best met je delen als je het (voedsel)veilig doet: eerst goed je handen wassen. Die mooie zwarte man hou ik lekker voor mezelf.
Anna Koster