Ibiza

De jonge bruid loopt op blote voeten. Ik zie een sierlijke tatoeage op haar enkel. Op de tafels, bestrooid met gekleurd zand, staan jampotjes met kaarsjes erin. Bonte bloemen zijn speels geschikt in glazen vaasjes. Hapjes met eetbare bloemen staan op tafel. De muziek zwelt aan.

Ik ben op Ibiza. Althans, ik ben op het Clusius College in Alkmaar, op onze bruidsbeurs met thema Ibiza. Het atrium van ons mooie, nieuwe schoolgebouw zit stampvol met trotse ouders, opa’s, oma’s en stagebieders.
Ik geniet van het florale én onderwijskundige moois. De studenten van Bloem & Design organiseren deze hippe beurs helemaal zelf. Zij regelen de uitnodiging, de catering, ruimte-indeling en het prachtige bloemwerk, uiteraard onder begeleiding van de docenten. Het project zorgt voor eigenaarschap bij de studenten. Het geeft inspiratie, motivatie en transpiratie.
Als je studenten laat doen waar ze goed in zijn, geeft dat zelfvertrouwen (dat geldt trouwens niet alleen voor studenten). Vervolgens ontstaat er ruimte om aan de verbeterpunten te werken. Ontwikkelgericht heet dat in het onderwijs; het kan áltijd beter. Zo ook nu. Doordat de show veel korter bleek dan in het draaiboek stond, konden we lekker lang nakletsen met de betrokken stagebieders. Verrassend goede timing voor een rekenfoutje.

Anna Koster