Ilexkweker De Jong komt crisis door dankzij tuincentrum

  De ilexkwekerij van de familie De Jong in Boskoop wordt al decennia gecombineerd met een eigen tuincentrum gespecialiseerd in tuinplanten. Emiel de Jong, de derde generatie, runt het tuincentrum samen met zijn vrouw Ria. Om de klappen van de crisis op te kunnen vangen hebben ze in 2012 besloten om hun tuincentrum niet twee dagen open te stellen, maar zes. Een zet die heel goed heeft uitgepakt. Zo goed dat de bedrijfsnaam tuincentrum ALB de Jong de lading niet meer dekte en in 2017 is omgedoopt tot de Voordeeltuin.

  Een tuincentrum runnen naast een ilexkwekerij vindt De Jong een goede combi. Vanwege met name tuinplantenverkoop loopt de klandizie vanaf september al terug op het moment dat de oogst van ilex nadert. Van 1 december tot 1 maart zijn de deuren gesloten.

  Voetsporen van zijn vader

  Emiel neemt de kwekerij in 2008 over van zijn vader Bram en zet daarmee voort wat hij in gang heeft gezet: het kweken van Ilex verticillata en dan voornamelijk andere kleuren dan rood en eigen soorten. Soorten die hopelijk ook gaan bijdragen tot nog iets vervroegen van de teelt. Zijn nieuwste soort Sunset, die pas over 2 jaar op de markt verschijnt, heeft dat al in zich.

  Lees de volledige bedrijfsreportage vandaag in de Bloemisterij of online.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties