‘In tien jaar tijd 13% minder bloemenwinkels’

Terwijl de Nederlandse tuincentra floreren, gaat het met het aantal bloemenwinkels minder goed. CustomerFirst meldt op basis van cijfers van BoldData dat in tien jaar tijd 550 bloemenwinkels de deuren sloten, een afname van 13%. De grootste afname is in de provincie Limburg.

Dataspecialist BoldData heeft de status van de tuincentra- en bloemistenbranche geanalyseerd. Hieruit blijkt dat het aantal tuincentra de afgelopen tien jaar met 7,2% is gestegen (50 winkels extra), terwijl het aantal bloemenwinkels met 13% afnam: van 4.050 naar 3. 500. Het afgelopen jaar sloten vijftig bloemenwinkels de deuren en gaven 55 bloemenmarktkramen er de brui aan, een daling van 8%, meldt CustomerFirst.

Grootste afname in Limburg

De grootste afname van het aantal bloemenwinkels is in de provincie Limburg. Hier daalde het aantal bloemenwinkels sinds 2011 met 22%: van 355 naar 275. Ook het aantal bloemisten in de provincie Zuid-Holland daalde fors met 14%.

Meeste tuincentra in Noord-Brabant

In Noord-Brabant steeg het aantal tuincentra de afgelopen tien jaar het hardst: van 100 naar 140. Ook in Zuid-Holland openen veel nieuwe tuincentra de deuren: van 105 naar 125 in tien jaar tijd. De minste tuincentra vind je in Flevoland. In deze provincie kunnen consumenten terecht bij nog maar tien tuinwinkels, een daling van 50% in tien jaar.

Bron: CustomerFirst/BoldData | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties