Inspiratie opdoen voor afscheidsbloemwerk

Tijdens het Symposium Rondom het Afscheid, dat op 2 en 3 oktober plaatsvindt op de oude algemene begraafplaats in Gorinchem, laten circa 15 (bloem)kunstenaars zien hoe ze met passie en creativiteit een bijdrage zouden kunnen leveren aan het persoonlijk maken van een uitvaart.

Nabestaanden besteden vaak veel aandacht en geld aan het bloemwerk voor een uitvaart. Vaak kiezen zij voor traditionele stukken in bijvoorbeeld druppelvorm of biedermeier. De organisatoren van Rondom het Afscheid vinden dat dit ook anders kan en mag. Afscheidsbloemwerk kan veel meer op de overleden persoon worden afgestemd.

Het Symposium rondom het afscheid wordt voor de vierde keer georganiseerd door de Gorcumse ondernemers Atelier Carolien Verdonk en Besems Uitvaartverzorging. In samenwerking met een drietal bloemisten en studenten van het Yuverta college uit Dordrecht (voorheen Wellant) vormen ze de basis voor deze editie. Daar hebben zich ongeveer tien (bloemsier)kunstenaars bij aangesloten die hun creaties tonen. Diverse kwekers en toeleveranciers van bloemisten sponsoren het evenement.

De entree is gratis en de openingstijden zijn op zaterdag 2 oktober van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

In Bloem&Blad 8 staat een interview met Carolien Verdonk over (de organisatie van) het Symposium Rondom het Afscheid.

Bron en foto: Rondom het Afscheid

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties