Intratuin brengt minibos op de markt

Drie vierkante meter minibos. Intratuin biedt dit product deze maand voor het eerst – online – aan consumenten aan. Het idee is dat ook andere retailers stukjes minibos gaan verkopen.

Deze maand start de campagne ’Bosje hier & bosje daar’. Deze is ontwikkeld door branchevereniging Tuinbranche Nederland, Wereld Natuurfonds en IVN natuureducatie. De eerste pakketten worden via een pilot bij Intratuin verkocht.

In dit pakket zitten negen inheemse bomen en heesters, een bloemenmix en een inheemse bomenwaaier. Voor elk verkocht pakket plant het Wereld Natuur Fonds drie bomen in het Atlantisch Regenwoud in Brazilië.

„Met het minibos-pakket doe je iets goeds voor de natuur én voor je eigen tuin”, aldus Intratuin. „We hebben voor drie m² tuin een makkelijk te planten minibos-pakket samengesteld met inheemse bomen, struiken en zaden. Inheemse planten die goed zijn voor de biodiversiteit en die aangepast zijn aan ons klimaat. Dat is belangrijk want de Nederlandse natuur staat onder druk. Dit pakket is daarom ook goed voor vlinders, vogels en bodemleven. Zo kan iedereen een stuk van zijn tuin omtoveren tot een minibos.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties