’Intratuin-winkels missen 90% omzet’


  Intratuin-directeur Peter Paul Kleinbussink is vanzelfsprekend niet blij met de huidige situatie. „Onze winkels zijn dicht. Ze hebben nog wel een beperkte buitenverkoop en wat verkoop via de webshop, maar missen op dit moment 90% van hun omzet.”

  Maandag was qua omzet volgens Kleinbussink nog een goede dag, maar van die omzet is inmiddels weinig meer over. „Maandag gingen veel mensen nog even snel wat kopen. Maar als ik naar de verkoopcijfers van woensdag kijk dan zie ik dat deze 90% lager liggen dan normaal.”

  De omzet die nog wel wordt gemaakt komt volgens de directeur met name uit een beperkte buitenverkoop. „Onze winkels hebben allemaal buiten een verkooppunt gemaakt waar ze bloemen en kerstbomen mogen verkopen. Dit kunnen we een beetje oprekken met bijvoorbeeld een ’Conica’ of een kerstkrans, maar die mogelijkheden zijn beperkt.”

  Bij de Intratuin-vestiging in ‘s-Gravenzande staat buiten een tent. „10% omzet? Nee hoor, enkele tientjes vanochtend”, aldus een van de aanwezige verkopers. „Mensen denken dat we dicht zijn en we adverteren ook niet.” (Foto: Ron Barendse)

  Een klein deel van de omzet komt volgens Kleinbussink uit webverkoop. Intratuin heeft een webshop en bestellingen komen terecht bij het dichtsbijzijde tuincentrum. Via PostNL worden de pakketjes bezorgd. „Consumenten mogen niets in het tuincentrum afhalen. Tuinbranche Nederland is nog wel met een lobby bezig om dat mogelijk te maken, het zou mooi zijn als dat zou mogen. Net als nu bij bouwmarkten het geval is.”

  Belgische winkels open

  De Intratuin-winkels in België zijn volgens Kleinbussink open maar in Duitsland zijn ze deels gesloten. In Duitsland bepaalt iedere deelstaat of tuincentra open mogen blijven of niet. De vijf Intratuin-winkels van Rainer Ostmann in Nedersaksen zijn daardoor bijvoorbeeld gesloten, maar vijf Intratuin-winkels in Noordrijn-Westfalen zijn volgens Kleinbussink open.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties