IPM Essen 2022 zet duurzame verpakkingen centraal

Na het skippen van de beurs in 2021 vanwege de coronapandemie is de organisatie van de IPM Essen volop bezig met de editie van 2022. Van 25 tot en met 28 januari vindt de beurs plaats met als algemeen thema Duurzaamheid. Duurzame verpakkingsmaterialen voor de sierteeltsector zullen een centrale rol spelen op de vakbeurs.

De IPM-organisatie is ervan overtuigd dat de beurs in januari 2022 kan plaatsvinden. ‘Met tests, vaccinaties en een uitgebreid hygiëneprotocol denken wij op een veilige manier de beurs door te kunnen laten gaan’, vertelt Oliver Kuhrt van Messe Essen. ‘Standhouders staan in de startblokken om weer aanwezig te zijn. De coronapandemie heeft de aandacht voor groen in huis en in de tuin vergroot, met name onder jongere consumenten. Ook de aandacht voor duurzaamheid is nog altijd groot. De sierteeltsector staat voor grote uitdagingen om in de toekomst aan alle voorwaarden te voldoen.’ Op de vakbeurs zal daarom extra aandacht besteed worden aan het thema duurzame verpakkingsmaterialen. Niet alleen de nieuwste recyclebare plastics zijn er te zien, maar ook alternatieven voor plastic producten.

Zoals op elke editie is er in Green City veel aandacht voor bloemsierkunst met live demonstraties, wedstrijden en veel bloemwerk.

Bron en foto’s: IMP Essen

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties