Jong geleerd

Met de vergrijzing hebben we allemaal te maken. In de toekomst wordt het aantal ouderen namelijk nog veel groter. Deskundigen willen ons doen geloven dat de vergrijzing niet echt positief is voor winkels. Simpelweg omdat ouderen minder spullen nodig hebben. Ze hebben tenslotte alles al en vervangen slechts de spullen die niet meer aan hun verwachtingen voldoen.
Gelukkig zijn bloemen en planten altijd nog gewild bij ouderen en lijkt het bij ons in de winkel soms wel een meeting van rollators, wandelstokken en elektrische fietsen. De ouderen van tegenwoordig zijn in mijn ogen superhip. Ze zijn steeds minder te vangen voor ‘ouderwetse’ bloemen en planten. Ze staan open voor de nieuwste trends en door invloed van televisie en multimedia zijn ze daarvan goed op de hoogte. Wij spelen hier graag op in. Als midden-veertiger is zelfs mijn haardos zich aan de vergrijzing gaan aanpassen.
Uit de laatste onderzoeken is gebleken dat ook steeds meer jongeren bloemen en planten waarderen en deze graag in bloemenwinkels kopen. Daar word ik ook heel blij van! Ik vind het heerlijk om jonge mensen in de winkel te ontvangen. Hierdoor wordt het klantenbestand gevarieerder, en als je een beetje je best doet om ze groene vingers te laten krijgen, heb je klanten voor het leven erbij. Jong geleerd is oud gedaan nietwaar? Aangezien de levensverwachting alleen maar hoger wordt, zitten we dus nog jaren goed.
Eigenlijk hebben bloemisten een product in handen dat zowel jong en oud aanspreekt. Hoe gaaf is dat! Het ene moment begeleid je een oudere klant naar haar auto, om daarna aan een aantrekkelijke jonge dame je kunsten te tonen. Persoonlijk kijk ik uit naar een zwoele zomer, naar een winkel vol blote zomerjurkjes. En ik geef graag toe dat ik mij dan best een beetje uitsloof. Het is in ieder geval een goed middel voor mij tegen een midlifecrisis.
Voor mij geen sportauto, vakantiehuis of een tweede vriendin. Ik wil gewoon een heel breed klantenbestand, dan ben ik op mijn best. Wat dat betreft zit de tijd helemaal mee.

Jan van der Horst, bloemenenplantenbeurs.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties