De Boomkwekerij Nieuws Jos van Lint: ’Goede stap op weg naar één kwekersplein’

  Jos van Lint: ’Goede stap op weg naar één kwekersplein’

  0

  Jos van Lint, beursmanager Plantarium, kijkt met tevredenheid terug op de voorbije editie van Plantarium. De geïntensiveerde samenwerking met Groen-Direkt is wat hem betreft nog altijd een opmaat naar één kwekersplein.

  Van Lint is op de derde en laatste dag van Plantarium een tevreden mens. De aanloop op de beurs is goed geweest en de geïntensiveerde samenwerking met Groen-Direkt heeft voor het tweede jaar op rij z’n vruchten afgeworpen.

  „Toekomstige veranderingen hoeven daarom niet zo moeilijk te zijn”, zegt hij. Daarbij refereert hij aan het samengaan van de beurzen van Plantarium en Groen-Direkt, die vorig jaar voor het eerst onder één dak werden gehouden. Dat was immers een echt grote verandering. De stappen die nu nog nodig zijn, zijn volgens Van Lint normaal gesproken een stuk kleiner.

  Mening niet veranderd

  In aanloop naar de beurs hadden beide beursorganisaties al laten weten op termijn toe te willen naar één kwekersplein. Tegen het einde van de beurs is de mening van Van Lint niet veranderd. Ondanks dat hier en daar de geluiden over de huidige beurs misschien wel zo positief waren, dat dat verder in elkaar schuiven van de kwekerstands overbodig zou maken.

  „Eén kwekersplein, met behoud van eigen identiteit”, dat lijkt mij de toekomst. „En hoe dat kwekersplein er dan precies uit moet zien, moeten we later verder invullen.”

  In de afgelopen jaren zijn een behoorlijk aantal standhouders afgehaakt of hebben de overstap gemaakt naar Groen-Direkt. Nu er rondom Plantarium weer positieve geluiden zijn op te tekenen rijst ook de vraag of het aantal deelnemers richting volgend jaar weer zou kunnen stijgen. „Ik heb daartoe nog geen concrete verzoeken gehad, maar misschien moeten we wat meer in de wereld buiten ons eigen kringetje kijken. Klimaatvraagstukken of De Groene Stad-gedachte bieden daarvoor wellicht mogelijkheden. In ieder geval moeten we bezoekers blijven verrassen.”

  Meer reacties – met name van standhouders van beide beurzen- over de huidige opzet van Plantarium en Groen-Direkt leest u in De Boomkwekerij 18. Deze ligt 30 augustus bij abonnees op de mat.

  Foto: Ron Barendse

   

   

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar