José Meems wint voorronde Skills Heroes Terra MBO Emmen

Op donderdag 17 oktober vond de voorronde van de Skills Heroes vakwedstrijd voor mbo’ers plaats bij Terra MBO. In de vakrichting Bloembinder gingen studenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO met elkaar de strijd aan. José Meems van Terra MBO Emmen wist de jury te overtuigen met haar vakmanschap en vaardigheden. Zij heeft de voorronde gewonnen en gaat nu door naar de halve finale op 24 januari in Velp.

De voorronde vond plaats tijdens het OGN-congres in Assen, waar circa 600 leraren, docenten en medewerkers van Onderwijsgroep Noord, Terra, Dollard College en rsg de Borgen aanwezig waren. In totaal deden vier studenten mee aan de voorronde voor de vakrichting Bloembinder. Nynke Pietersma en Elvira Stoppels van Terra Groningen en Tessa de Jong en José Meems van Terra Emmen.

De studenten hadden minder dan drie uur de tijd om een lichaamsdecoratie en bruidswerk te maken met bijpassend pinterestbord. Het werk van de studenten werd beoordeeld door een vakjury bestaande uit Grietje van der Velde en Sjouke Bouius. Bij de beoordeling eindigende de studenten heel dicht bij elkaar. José Meems eindigde met een kleine voorsprong op de eerste plaats.

Ontzettend blij

‘Ik vind het een hele ervaring dat ik mee heb gedaan. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik ga heel erg mijn best doen tijdens de halve finale’, aldus José. De komende tijd gaat zij zich samen met haar docenten voorbereiden op de halve finale. In de halve finale strijdt zij tegen studenten van andere mbo-instellingen. Uiteindelijk gaan de winnaars hiervan door naar de landelijke finale, Skills The Finals, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in de vakrichting Bloembinder.

Foto’s: MBO Terra

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties