Kalanchoës voor Voedselbanken

Verschillende kwekerijen hebben vandaag, donderdag 28 oktober, honderden kalanchoës geschonken aan Voedselbanken door heel Nederland. Met de actie willen de kwekers de cliënten en vrijwilligers opfleuren in ‘deze voor veel mensen moeilijke tijden’.

Kwekerij KP Holland schonk planten aan de Westlandse Voedselbank. Daarnaast werden de Voedselbank Bommelerwaard, Lansingerland en Aalsmeer verrast met Kalanchoës namens kwekerij GP Powerplant, Lankhaar en veredelaar Dümmen Orange.

De kwekers zijn aangesloten bij het collectief Always Kalanchoë. Paul Ras, woordvoerder namens het kwekerscollectief: ‘Tijdens een online meeting is het idee ontstaan. Met onze actie willen de kwekers van Always Kalanchoë hun maatschappelijke betrokkenheid tonen in hun directe omgeving. Bovendien willen we een voorbeeld geven aan anderen. Een klein persoonlijk gebaar, bijvoorbeeld het geven van een kleurrijke Kalanchoë, brengt hopelijk een lichtpuntje in deze voor veel mensen moeilijke tijden.’

De Grote Tuinverbouwing

TV-tuinman Ivo Putman van het programma De Grote Tuinverbouwing was met een cameraploeg in Naaldwijk aanwezig. Een verslag van de actie is te zien in de uitzending van 14 november op SBS6. Ook de socialemediakanalen van Always Kalanchoë besteden aandacht aan de actie.

Bron en foto’s Always Kalanchoë

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties