Kerst op Havezate Mensinge

Bij stijlvol gedekte tafels horen bijpassende kerstarrangementen. Zes bloemisten uit het Noorden van Nederland lieten dit eind vorig jaar zien op Havezate Mensinge in Roden. Elke ruimte van het landgoed brachten zij met bijzondere objecten in kerstsfeer.

Kerstexpositie
Van 9 tot en met 29 december 2011 werkten zes bloemisten samen om Havezate Mensinge in Roden met bloemen en planten in kerstsfeer te brengen: Jan en Jenny van der Heijden van Bloemenatelier Jan van der Heijden in Roden, Winand Hazelaar van Bloemensfeer Winand Hazelaar in Zwolle, Hans Zijlstra van Bloemstylist Hans Zijlstra in Groningen, Stoffer Veurman van Stoffer Veurman Bloemen in Groningen, Astrid en Geert Huizing van Bloemenhuis Luyckx in Hoogezand en Gerard Bolhuis van Bloemen-Mozaiek in Haren.
Jaarlijks vindt op het landgoed een kerstexpositie plaats, waarbij bloemwerk een belangrijke plaats inneemt. Vorig jaar was de tentoonstelling extra feestelijk omdat Woldring Porselein uit Groningen meedeed. Het bedrijf, dat het honderdjarige bestaan vierde, leverde serviezen, glaswerk en bestek om de tafels feestelijk mee te dekken.