Kerstbomen, lichtjes en bloemwerk in Winterpaleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn staat van 15 december tot en met 6 januari in het teken van Winterpaleis Het Loo. Dit jaar in een vernieuwde formule op en rond een feeëriek Stallenplein vol kerstbomen, lichtjes, feestelijk gedekte tafels, een ijsbaan en veel bloemwerk.

De bijna honderd meter lange Aanspanplaats met monumentale overkapping op het Stallenplein wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige ruimte, waar de afzonderlijke onderdelen van een feestelijk gedekte tafel als blikvangers worden uitvergroot en toegelicht. Van immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts tot bloemarrangementen, menukaarten en serviezen. Dit alles in een sfeervolle verlichting met kaarsen en kroonluchters.

Bezoekers kunnen proeven van drankjes en hapjes, gemaakt volgens historisch recept. Ook zijn er doorlopende activiteiten, workshops en demonstraties, zoals kerstdecoraties maken en servetten vouwen. Kinderen kunnen in het Kinderatelier zelf aan de slag met het dekken van een koninklijke tafel. De bloemstylisten van het paleis laten zien hoe een koninklijk arrangement wordt geschikt; dit doen zij op 15, 21, 28 december en 4 en 5 januari van 10.30 tot 12.30 uur.

Bron en foto: Winterpaleis Het Loo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties