Keukenhof klaar voor nieuwe seizoen

    Bloemententoonstelling Keukenhof opent op 23 maart voor de 68e keer haar poorten. Inmiddels zijn honderd bloembollenkwekers inzender op Keukenhof en zijn er vijfhonderd bloemenkwekers die deelnemen aan de bloemenshows. In het najaar zijn zeven miljoen voorjaarsbollen geplant.

    Het seizoen 2017 is een bijzonder seizoen. Er is namelijk nogal wat veranderd bij de Keukenhof. Dit jaar wordt een nieuw entreegebouw in gebruik genomen. Het transparante gebouw functioneert als een toegangspoort, waarbij de constructie van het dak, een overspanning tot 25 meter een beeldbepalende rol speelt.

    Dutch Design

    Het thema dit jaar is Dutch Design. Dit thema kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid, gecombineerd met innovatieve oplossingen. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Het thema is verwerkt in het bloembollenmozaïek. Daarnaast staan de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van het Hollandse thema. Ook zijn er weer zeven inspiratietuinen waarbij het thema terugkomt in de ontwerpen, onder andere een in Mondriaantuin.

    Foto’s: Keukenhof