Kinderen en grootouders ‘kweken’ orchideeën bij Plantion

  Woensdagmorgen 27 september zijn basisschoolleerlingen van de Panta Rhei in Ede en hun opa’s en oma’s te gast bij bloemenveiling Plantion naar aanleiding van Grootouderdag (zondag 1 oktober). Ze maken dan samen een arrangement(je) met een nog jonge orchidee.

  Het resultaat gaat mee naar huis en na tien tot twaalf weken zal de plant mooi bloeien en kunnen grootouders en hun kleinkinderen hun ‘zelfgekweekte’ orchidee samen verzorgen.

  Het uit Italië overgewaaide fenomeen Grootouderdag (Festa dei Nonni) is bedoeld om het contact tussen de generaties te bevorderen. Plantion geeft hier invulling aan door kleinkinderen en grootouders samen met orchideeën aan de slag te laten gaan. Kweker Ter Laak Orchids uit Wateringen stelt hiervoor speciale doe-het-zelf pakketten (Yourchid) beschikbaar, met een orchidee, stokjes, boogjes en klemmetjes.

  Content van BBH

  Ook Bloemenbureau Holland besteedt aandacht aan Grootouderdag. Op de consumentensites mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl staan artikelen in dit thema, die door bloemisten vrij te gebruiken zijn.

  Bron: Plantion en BBH | Foto: Plantion

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties