‘Klant mag ook met vrieskou de winkel niet in’

Het winterse weer verandert niets aan de strenge maatregelen rondom click & collect. Voor het afhalen van goederen moeten klanten buiten de winkel wachten. Dat meldt Retailnews op basis van berichten in het AD.

Het is vanaf 10 februari toegestaan om bestellingen af te halen bij niet-essentiële winkels. Klanten kunnen thuis online of telefonisch hun bestelling doorgeven en enkele uren later in de winkel ophalen. ‘Dat gebeurt aan de deur. Het is vanwege de veiligheid echt niet de bedoeling dat de consument naar binnengaat’, aldus een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken. Zij raadt aan een afhaalschema te maken, met zes klanten per kwartier. Dan hoeven mensen ook niet lang buiten te wachten.

Versoepeling in verband met vrieskou

Directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail heeft geprobeerd het ministerie te overtuigen van het versoepelen van de maatregelen, met het oog op de vrieskou, maar zonder succes. ‘Het zou al heel wat schelen als de bestellingen in het voorportaal van de winkel kan worden afgehaald.’

Bron: Retailnews.nl/AD | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties