‘Klanten moeten wennen, wij optimaliseren’

  Het tafereel dat zich in koelcel 135 van veilinglocatie Aalsmeer afspeelt op de vroege maandagmorgen heeft op het eerste gezicht nog het meest weg van een kermis. Veel drukte en herrie. Het lijkt alsof er talloze botsauto’s rondrijden die er alles aan doen om niet op elkaar te botsen. Lukraak lijken medewerkers van de veiling op hun trekkers tussen de rijen met karren met bloemen te crossen. Soms scheren ze rakelings langs elkaar en soms vindt er in een van de rijen een ophoping van trekkers plaats. In de eerste minuten oogt het lawaaierig en hectisch.

  Maar als je de werkzaamheden wat langer observeert dan ontwaar je een zekere structuur. Het is een georganiseerd chaos. Medewerkers weten wat ze doen. Slepen met hun trekkers lege karren voort. Houden rechts aan en keren aan het eind van een pad. Gaan door naar een volgende ‘pick’. Werpen regelmatig een blik op de scanner. Zien daarop de slimste route. Rijden door naar de volgende halte. Pakken daar een of meerdere fusten van een kar. Plaatsen die op de lege kar.(..)

  De Bloemisterij nam in Aalsmeer bij Royal FloraHolland een kijkje bij de pilot met orderpicken van alstroemeria en gypsophila. Lees de volledige reportage via mijnbloemisterij.

  Geen abonnement? Klik hier of bel 071 5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties