‘Kleurbrengers’ zijn tuinplanten van de maand april

Planten met veel bloemen in vrolijke tinten brengen kleur in de tuin, op het terras en balkon. Met de verkiezing tot tuinplanten van de maand april opent Bloemenbureau Holland officieel het buitenseizoen.

Grote bloemen, kleine bloemen, klimmers, hangers en kruipers voor in de volle grond, in potten en bakken en in hangmanden. Met de ‘Kleurbrengers is het in één keer lente in de tuin, het terras en balkon. Begonia, Bougainvillea, Gazania en Verbena zijn allemaal rijke bloeiers met verschillende vormen, zodat er meteen van alles te zien en te beleven is in de tuin.

Begonia is het soort tuinbloeier waarbij je amper nog plant ziet als de bloei met volle bloemen eenmaal op gang is gekomen. De plant bloeit ook nog eens lang door. Verbena trakteert op trosjes witte of felgekleurde bloemen die tegen een stootje kunnen en zowel in bakken als in hangmanden stralen. Je hebt er zeker twee seizoenen lang plezier van.

Gazania heeft bloemen die opengaan in de zon en zich sluiten als het avond wordt of als het regent. Zo ziet de plant er op elk moment van de dag weer anders uit. Bougainvillea is een mediterrane klimmer met felgekleurde bloemen.

Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties