KMB Flowers groeit stormachtig met zonnebloemen

  Vijf jaar geleden startte Mark Bouw zijn eigen bedrijf. Inmiddels omvat KMB Flowers in Venhorst maar liefst veertig hectare en hoort Bouw tot de grotere zonnebloemtelers van ons land. De jonge Brabander zet echter niet alleen in op schaalvergroting, maar investeert vooral in onderscheidend vermogen. Dat werpt zijn vruchten af.

  De teler zet volop in op onderscheidend vermogen. Zo teelt hij vijf verschillende cultivars: Sunrich Orange, Sunrich Limoncello, Upface Gold, Sunrich Provence en Starburst Panache. ,,Veel kopers zoeken naar manieren om zich te onderscheiden in de markt. Daar helpen wij hen bij, door meerdere en ook exclusievere soorten aan te bieden. Dat wordt gewaardeerd én betaald.”

  Niet twee, maar drie sorteringen

  De Brabander sorteert zijn zonnebloemen sinds twee jaar in drie verschillende knopmaten. „Het leveren van twee sorteringen is gangbaar. Door een stap verder te gaan, en een sortering M, L en XL te hanteren, kunnen we hele uniforme bossen aanbieden. Dat kost extra werk, maar levert een duidelijke meerprijs op. En we konden zo als KMB Flowers definitief onze naam vestigen in de zonnebloemwereld.”

  Lees de volledige bedrijfsscan van KMB Flowers deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij. Of kijk, na inloggen, in de digitale uitgave van dat magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties