Samenwerking Dümmen Orange met Taiwanese Orchid Alliance

Het Taiwanese NCKU Orchid Research Center gaat DNA-test en multiplexanalyses van orchideeën leveren aan Dümmen Orange. Dat is onlangs via een technische-serviceovereenkomst afgesproken.

 

Dümmen Orange tekende de technische-serviceovereenkomst met de Orchid Biotechnology and Creative Industry-University Alliance (Orchid Alliance) van de National Cheng Kung University (NCKU). Het NCKU Orchid Research and Development Center is het eerste onderzoeksteam dat de genoomsequentie van Phalaenopsis heeft gepubliceerd. Het is de eerste keer zij internationaal technische diensten, in dit geval DNA-tests en multiplexanalyses van orchideeën, gaan verlenen met hun vijf in orchideeën gespecialiseerde technische serviceplatformen.

Chunting Lang, Breeding Manager bij Dümmen Orange ziet bij phalaenopsis vooral kansen op gebied van ziekteresistentie, geur, houdbaarheid en transportbestendigheid.

 

Orchid Alliance

Het Orchid Research & Development Center van de National Cheng Kung University (NCKU) is de drijvende kracht achter de Orchid Alliance, dat in 2012 is opgericht door prof. Hong-Hwa Chen in het kader van een MOST-project. De Orchid Alliance is eigenaar van het serviceplatform voor belangrijke biotechnologie op het gebied van orchideeën. Daartoe behoren het platform voor de analyse en beoordeling van de soortenkenmerken, het platform voor het bedrijfsteeltbeheer en het platform voor de bestanddelen en certificering van orchideeënproducten. Met deze platforms beschikken orchideeëntelers (primaire sector) en orchideeën-biotechfabrikanten (secundaire sector) over een grote verscheidenheid aan nuttige kennis en professionele technologie.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties