Kwaliteitslabel Groen moet circulaire beplanting bevorderen

  Stichting Insert heeft, samen hoveniers en boomadviseurs, het Kwaliteitslabel Groen ontwikkeld. Het label heeft als doel volwassen beplanting circulair te verplanten, zodat ontwikkelde ecosysteemdiensten behouden blijven.

  Met het label kun je al vroeg in het proces een indicatie geven over de verplantbaarheid van een boom of heester. Hiermee moet het onnodig verspillen van groen worden voorkomen.

  QuickScan

  De eerste stap in het proces van het kwaliteitslabel is het uitvoeren van een QuickScan. Deze scan is door Stichting Insert, met gebruikmaking van de expertise van aangesloten partijen, ontwikkeld. Zo ontstaat snel inzicht in de haalbaarheid van het succesvol verplanten van een groenobject.

  Om de kans op een geslaagde verplanting te vergroten, voert men aanvullend een uitgebreid verplantbaarheidsonderzoek uit. Na de voorbereiding en verplanting krijgt de boom of heester passende nazorg.

  Het Insert Kwaliteitslabel Groen draagt bij aan het behalen van het NL Gebieds- en Terreinlabel van NL Greenlabel, én het versterkt het BREEAM-NL Keurmerk.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties