’Kwekerij Zijdezicht is Zentoo in het klein’

  Kwekerij Zijdezicht combineert de teelt van zomerasters met chrysanten, deels als herfst- en winterteelt, deels jaarrond. Deze combinatie is door omstandigheden zo gegroeid. Het is voor Ron van Oosten en zijn collega John Krijger niet altijd makkelijk geweest, maar door samen te werken met de juiste partijen hebben de ondernemers toch hun plek op de markt kunnen vinden.

  Begin april snijdt de kwekerij de eerste asters van Nederlandse bodem. Vanaf mei volgen andere collega’s met hun productie. Ongeveer dezelfde hoeveelheid komt uit het buitenland. „Dat vult elkaar best goed aan”, vindt mede-eigenaar Ron van Oosten, die samen met John Krijger de kwekerij runt.

  De chrysanten worden geteeld voor telersvereniging Zentoo, de asters voor Zijdezicht. „Kwekerij Zijdezicht heeft één portemonnee”, zegt Van Oosten. „Eigenlijk is het een soort Zentoo in het klein. We doen een beetje retail, een beetje naar de groothandel en ongeveer 60% naar de klok.”

  Waarom is de samenwerking met Zentoo cruciaal geweest voor het bedrijf? En waarom zou Van Oosten geen asters willen telen in Afrika? Lees het in Bloemisterij 17 of in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties