Lathyrus festival bij Hoeve Ravenstein

Van 4 tot en met 7 juli vindt bij Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein opnieuw het Lathyrus Festival plaats. Bezoekers kunnen genieten van allerlei soorten Lathyrus die op de hoeve worden gekweekt, bloemwerk en kunst.

Tuinman Henk Rechterschot is inmiddels al jaren en dag actief in de moestuin en bloementuin van Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein. Zijn passie is om de allermooiste lathyrus van de wereld te kweken. Jaarlijks deed voormalig koningin Juliana, onder leiding van Henk mee aan Lathyrustentoonstellingen en -wedstrijden waar ze vaak de hoogste prijzen binnen haalde. Vijf jaar geleden sloegen de tuinman en de familie Tupker van Hoeve Ravenstein de handen ineen en begonnen opnieuw met het kweken van Lathyrus in de bloementuin van Hoeve Ravenstein op landgoed Groeneveld in Baarn.

In de expositieruimte is een bijzondere tentoonstelling te vinden met de bloemen, boeketten en arrangementen. Bezoekers kunnen ook in de groente-, kruiden- en bloementuin allerlei bloemen bewonderen. De Baarnse kunstenares Geraldine Sleeswijk-Bartlett is ook aanwezig. Zij maakt kunstwerken waarin Lathyrus de hoofdrol speelt.

De openingstijden van het festival zijn: donderdag 4 juli van 11.00 tot en met 17.00 uur en vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Bron: Hoeve Ravestein | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties