#Lovenotwar: power of the flower

Zaterdag 12 maart waren in tientallen landen over de hele wereld bloemenharten te zien, die de boodschap #lovenotwar uitdroegen. Internationale bloemisten en arrangeurs droegen met deze actie hun steentje bij aan een internationaal statement van de sierteelt tegen de oorlog in Oekraïne.

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne heeft ook de sierteelt zich niet onbetuigd gelaten met acties om slachtoffers van de oorlog te helpen. Goederen worden ingezameld en naar de grens met Polen gebracht waar veel vluchtelingen zitten. Kwekers helpen Oekraïense collega’s door hun bloemen in Nederland te verkopen en de musical ONE hield zaterdagavond een benefietvoorstelling.

‘Wij werken in een sector met prachtige producten met een krachtige symboliek. Bloemen spreken een internationale taal van liefde, vriendschap en hoop. Daarom hebben we voor het bekende symbool van een hart gekozen om onze boodschap #lovenotwar uit te dragen’, aldus Pascal Koeleman en Rudi Tuinman van 2Dezign, dat de actie in Nederland coördineerde. ‘Zo hoopt de sierteelt dat iedereen zich uitspreekt tegen onrechtvaardigheid.’

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties