LTO Vakgroep organiseert wederom Landelijke Jongerendag Boomkwekerij

  Na de eerste editie van vorig jaar, organiseert de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen dit jaar weer een Landelijke Jongerendag Boomkwekerij. De dag biedt een programma met innovaties, demonstraties en presentaties.

  Het dynamische, interactieve programma is bedoeld voor alle jongeren in de boomkwekerij. Dus zowel jongeren die al een (bij-)baan in de boomkwekerij hebben, als jongeren die een opleiding in de boom- of vaste plantenteelt volgen of gaan volgen en kwekersdochters en -zonen.

  Van Zundert tot Winschoten ontving de organisatie vorig jaar aanmeldingen voor de eerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij. Foto: Sam Koster

  Samenwerking Treeport

  Vorig jaar kwamen op de eerste editie, bij De Buurte kwekerijen in Oene, zo’n 150 jongeren af uit het hele land. De dag zal ditmaal worden gehouden in samenwerking met Treeport Zundert. De dag zal plaatsvinden op enkele locaties in Zundert, bij Roelands Boomkwekerijen, Boomkwekerij Verpaalen, en een aantal omliggende bedrijven. Momenteel werkt een groep van Zundertse jongeren aan het programma voor de Jongerendag. Net als vorig jaar zullen er ook jongeren uit andere kwekersregio’s betrokken worden bij de samenstelling van de dag.

  In De Boomkwekerij 18-2021 stond een verslag van de eerste editie van de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij. Lees dit artikel nu terug in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Evert
  Evert
  2 jaren geleden

  Ligt Roelands boomkwekerijen ook aan het infuus bij een investeringsbedrijf, zoals De Buurte ?

  Gerrit
  Gerrit
  2 jaren geleden

  Nee, Evert, niet alle bedrijven zijn ziek.

  Marcel van Werven
  Marcel van Werven
  2 jaren geleden

  De Buurte, een mooi bedrijf met fijne collega’s die je tot een groter plan brengen.

  creek gate io
  1 jaar geleden

  I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

  nimabi
  7 maanden geleden

  Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi