Manneken Pis krijgt op maat gemaakte tuinbroek van bloemen

Als lokkertje voor Flowertime 2019, dat plaatsvindt van 14 tot 18 augustus, is Manneken Pis aangekleed met een tuinbroek van bloemen. Ontwerper Geoffroy Mottart verwerkte in zijn creatie de kleuren van de dertien landen waaruit de arrangeurs afkomstig zijn die het Stadhuis in de bloemen zullen zetten.

Geoffroy Mottart heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd in vergeten beeldhouwwerken van de Brusselse parken, die hij een tweede leven geeft. Net als twee jaar geleden heeft hij ter promotie van Flowertime 2019 Manneken Pis in een nieuw jasje gestoken. ‘Voor deze editie wilde ik een salopette ontwerpen die bezaaid is met bloemenbadges die de verschillende landen voorstellen die aan het evenement meedoen. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om bloemen en planten te gebruiken die typisch zijn voor al die landen’, vertelt de ontwerper. Als eerbetoon aan al die mannen en vrouwen die zich uit de naad werken om de verschillende zalen van het Stadhuis aan te kleden, koos Geoffroy Mottart voor de salopette, een kledingstuk dat universeel herkend wordt als een symbool van handenarbeid.

Zachte stoffen

‘De bloemensalopette in de kleuren van de 13 landen vanwaar de florale kunstenaars afkomstig zijn, zal Brusselaars, Belgen en toeristen naar de voet van de fontein lokken. Manneken Pis belichaamt bovendien perfect het thema van het evenement: een wereld van florale emoties’, zegt Delphine Houba, Schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel en voorzitster van de vzw Bloementapijt van Brussel.

Het nieuwe tijdelijke stuk uit de garderobe van Manneken Pis bestaat uit een mal van zachte stoffen die aan de buitenkant bedekt is met opgenaaide en opgeplakte bloemen. De bloemen komen dus niet rechtstreeks in contact met het standbeeld, zodat de steen goed bewaard blijft. De bloemensalopette van Manneken Pis is nog te bewonderen tot en met vrijdag 16 augustus. Daarna heeft Brussels bekendste ketje andere verplichtingen.

Bron: Flowertime  | Fotografie: Wim Vanmaele en Gaston Batistini

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties