Meesterbloembinderij Coen van Buuren ‘goud’ gecertificeerd

Meesterbloembinderij Coen van Buuren in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangt vandaag, donderdag 4 november, het erkende Sustainable Florist certificaat uit handen van wethouder Jan Verbeek. De bloemenwinkel behaalt het hoogste – gouden – niveau.

Duurzaamheid vinden Coen en Eline van Meesterbloembinderij Coen van Buuren belangrijk. ‘We willen aan particuliere én zakelijke klanten tonen dat we serieus met duurzaamheid bezig zijn en vinden het belangrijk dat we een toekomstbestendige bedrijfsvoering hebben. Dat betekent voor ons bewust omgaan met de wereld, zodat we deze kunnen blijven doorgeven aan de jongere generatie. Maar ook willen we ons mooie vak op verantwoorde wijze in stand houden. Duurzaamheid is in de hele keten van belang’, aldus Coen, die tien jaar geleden de winkel in het Oude Dorp opende.

Inkoop en bedrijfsvoering

Gemiddeld heeft 70% van de ingekochte bloemen en planten in de winkel een milieukeurmerk, voornamelijk MPS-A(+). Ook keurmerken als EKO/Biologisch en On the way to Planetproof mogen ingekocht worden. Binnen de bedrijfsvoering zijn het verpakkingsmateriaal, water- en energiebeheer, de afvalscheiding en de schoonmaakmiddelen aangepakt. Ook is er zorg en aandacht voor medewerkers en wordt gewerkt conform cao.

Afgelopen maart volgde het team een presentatie MVO4Holland voor het verduurzamen via het landelijke bloemistencollectief FloraNL. ‘Direct na de zomer hebben we het verduurzamen opgepakt en in oktober het certificaat behaald. Vóór die tijd werkten we al deels volgens de eisen van de Barometer en hebben we alvast wat zaken geregeld. Maar de kennis en ervaring van MVO4Holland heeft ons absoluut geholpen om het traject in een keer glansrijk af te sluiten met de gouden status. Het hoogst haalbare in de bloemisterij’, zegt Coen.

Steentje bijdragen

Eline: ‘We zien dat steeds meer klanten waarde hechten aan een verantwoorder boeket of bloemstuk. Ook bedrijven maken steeds vaker de keuze voor duurzame partners en leveranciers. Wij dragen graag ons steentje bij door gegarandeerd duurzamer te leveren.’

Bron en foto: FloraNL

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties