Hortipoint Met big data is vooral slimmer en sneller te veredelen

  Met big data is vooral slimmer en sneller te veredelen

  0

  Aan de laatste ontwikkelingen in de sierteeltveredeling, zowel qua technieken als inzichten, geeft Dümmen Orange een eigen draai. Het nieuwe Breeding Technology Centre in De Lier stelt de veredelaar van snijbloemen en potplanten daartoe in staat. „In de sierteelt is nog een wereld te ontdekken aan nieuwe gewaseigenschappen”, is de overtuiging van Tosca Ferber, Research Director.

  Tosca Ferber, Research Director Dümmen Orange.

  Met een videoboodschap van landbouwminister Carola Schouten is het BTC op 15 juni virtueel geopend. „Ik hoop dat het nieuwe onderzoekscentrum nog maar de eerste stap is op weg naar veel meer duurzame veredeling. Als het lukt om de natuurlijke weerstand van bloemen en planten te vergroten, is de behoefte aan chemicaliën en andere toevoegingen aanzienlijk te verminderen. Dit komt uiteindelijk de hele sierteeltsector ten goede”, aldus de bewindsvrouw.

  CEO Hugo Noordhoek Hegt onderschrijft de woorden van de minister: „Research & Development is van groot belang niet alleen voor veredelaars maar voor de gehele sierteeltketen. Het brengt rassen van de volgende generatie voort met unieke eigenschappen onder meer de zo gewenste duurzamere eigenschappen. Met het BTC is Dümmen Orange klaar voor die toekomst.”

  De officiële opening is door de coronacrisis uitgesteld naar eind 2020, begin 2021. „Dan doen we het fysiek nog eens dunnetjes over”, kondigt Ferber aan.

  In een artikel komende nummer in de Bloemisterij gaat Tosca Ferber uitgebreid in op de veredelingsstrategie van Dümmen Orange. Dat artikel is nu al digitaal te lezen.

  Reageer op dit artikel

  avatar