De Boomkwekerij Nieuws Met milieuvoetprint beter te onderscheiden

  Met milieuvoetprint beter te onderscheiden

  0

  Royal FloraHolland, GroentenFruit Huis en Wageningen Economic Research hebben met inbreng van ketenpartijen rekenregels ontwikkeld voor het berekenen van een milieuvoetprint van zowel sierteelt- als groenten- en fruitgewassen. Met de HortiFootprint zijn milieuprestaties inzichtelijk te maken, te optimaliseren en te vergelijken. En is dus een methode waarmee ondernemers zich beter kunnen onderscheiden dan met een milieucertificaat.

  De publicatie van de rekenregels is een belangrijke stap om aan de slag te gaan met het inzichtelijk maken van duurzaamheid op een integrale manier binnen de sector. Telers en ketenpartijen kunnen met de footprintberekening hun bedrijfsvoering verder verduurzamen. Deze berekeningen leiden tot eerlijke en verge­lijkbare resultaten waarmee ondernemers zich kunnen onderscheiden.

  Wat dat betreft staan verscheidene tuinbouwkenners op het standpunt dat een milieucertificaat steeds meer een voorwaarde van kunnen en mogen leveren is en steeds minder een onderscheidende bedrijfstool. Zo ook Arne Bac, sectormanager Tuinbouw bij de Rabobank.

  Naar een milieufootprint is nog een weg te gaan, al wordt die weg korter als digitale registraties steeds eenvoudiger worden. aldus Arne Bac.
  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar