Muiderslot heropent met Flower Power

Vanaf zaterdag 5 juni is Rijksmuseum Muiderslot weer open na de verplichte lockdown. De hele maand juni is er een feestelijk en afwisselend programma, te beginnen met Flower Power.

Bij een feestelijke heropening horen bloemen, vindt het museum. De kasteeltuinen staan in bloei en ook in het kasteel sieren kleurrijke bloemen de ruimtes. Tijdens Flower Power zijn tot en met 4 juli eigentijdse bloemencreaties te bewonderen van stylistenduo The Wunderkammer. In een speciale audiotour is er aandacht voor bloemen die al eeuwen een belangrijke rol spelen op het kasteel. Niet alleen in de tuinen, maar ook op schilderijen en meubels.

Vergeten groenten

Rondom het Muiderslot liggen historische kasteeltuinen waar (vergeten) groenten, kruiden, planten, vruchten en bloemen groeien. Ook deze tuinen zijn te bezoeken. Elke laatste zaterdag van de maand is er een ‘tuintasting’. De kasteelkok van het Muiderslot neemt deelnemers aan de proeverij op 26 juni mee naar de middeleeuwen en de zeventiende eeuw aan de hand van smaken en de verhalen achter deze smaken.

Bron en foto: Rijksmuseum Muiderslot

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties