Narcis ’Viridi 2’ en Fritillaria persica ’Purple Dynamite’ in de prijzen

  Het Voorhoutse bedrijf W.F. Leenen heeft op Keukenhof de Vakprijs Narcis 2017 gewonnen met Narcissus ‘Viridi 2’. De Vakprijs Bijzondere Bolgewassen ging dit jaar naar Fa. A. Verschoor & Zn uit Anna Paulowna met Fritillaria persica ‘Purple Dynamite’

  De jury vond narcis ’Viridi 2’  uniek, onderscheidend en bijzonder van kleur en vorm. Ook werd de teeltprestatie beoordeeld als ‘zeer goed’. Op de vakbijeenkomst op 20 april in Lisse werden ook prijzen uitgedeeld aan de narcissentelers die volgens de jury op plek 2 t/m 5 zijn beland. Het bedrijf H.M. Meeuwissen Voorhout won met narcis ‘Clear Christal’ de tweede prijs. Gebr. Hulsebosch behaalde met zijn aparte ‘Exotic Mystery’ de derde plek en de vierde prijs ging naar Fa. J.G. Weijers & Zn voor noviteit nr. 02-108. De vijfde en laatste bokaal was voor P. Pennings Bloembollenbedrijf met narcis ‘Manly’.

  Paviljoen bevat 850 verschillende soorten

  Veertien telers/veredelaars van narcis showen momenteel samen  534  cultivars in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof. De narcissen staan daar tentoongesteld met 316 verschillende bijzondere bolgewassen, ingezonden door veertien bedrijven.

  De Vakprijs Bijzondere Bolgewassen is donderdag 20 april op Keukenhof uitgereikt aan Fa. A. Verschoor & Zn uit Anna Paulowna met Fritillaria persica ‘Purple Dynamite’. De jury typeerde de bloem met zijn glimmende zwarte bloemen als ‘opvallend en zeer vernieuwend, een aanwinst voor het vak.’ Het bedrijf heeft een brede collectie Fritillaria persica met zelfs meerkleurige en bontbladige cultivars.

  Het mooiste bijzonder bolgewas op pot was volgens de jury de ’Anemonella’, een bijzonder soort anemoon van kwekerij Zijerveld. In de categorie snij won Scadoxus ‘Orange Wonder’ van Könst Alstroemeria.

  De Standprijs bij de Bijzondere Bolgewassen ging naar kwekerij de Schüllhorn, vanwege het brede sortiment en de hoge kwaliteit.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties