Natuurtalent

Je bent een natuurtalent. Je schikt de prachtigste boeketten met kleurige bloemen, geurende bloesems en sierlijk blad.

Getalenteerd als je bent, verkoop je je klant een exclusieve vaas bij de bos bloeiende vrolijkheid. En natuurlijk ook wat bolletjes voorjaarsgeluk voor de bloembakken op het terras. Als een ware illusionist tover je er een uitbundig feestelijke verpakking omheen. Service en klantvriendelijkheid zijn jouw vrienden. Dus geef je er een gratis plastic tas bij.
Dat laatste heeft staatssecretaris Wilma Mansveld echter wettelijk verboden. Gratis plastic tassen mogen niet meer per 1 januari 2016. En terecht, vind ik. Ik zie de natuur als een gift waar we goed voor moeten zorgen. Maar we maken er met zijn allen een potje van. In de stille oceaan drijft een hoeveelheid plastic soep met een geschatte oppervlakte van ruim dertig keer Nederland. Van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde leer ik dat zelfs biologische honing vol zit met hele kleine stukjes plastic. Van dit alles word ik behoorlijk zenuwachtig.
Ik zeg: omarm de regel die gratis plastic tasjes verbiedt. Verzin een list, je bent creatief genoeg. Buit het uit met ludieke acties voor je natuurminnende klanten. Een echt natuurtalent zet zijn talent graag in voor de natuur.

Anna Koster